Krásně jemné máslo do pár minut. Použijte zavařovací sklenici

Taky se vám už někdy stalo, že jste zapomněli vyndat máslo z ledničky a pak museli několik hodin počkat, než se oteplilo na pověstnou pokojovou teplotu? Nebo ho strčili do mikrovlnky a výsledek dopadl katastrofálně? Už nikdy více! Máme tip, aby máslo změklo tím nejlepším způsobem.

Pomůže vám zavařovací sklenice

Máslo vyndejte z ledničky a nakrájejte si ho na menší kousky. Pak vezměte zavařovací sklenici a naplňte ji horkou vodou. Jakmile se sklenice dostatečně zahřeje, vodu vylijte a do sklenice umístěte kousky másla. Pro co nejlepší efekt sklenici zakryjte víčkem. Po několika minutách máte jemné máslo, se kterém lze snadno pracovat.

Výhody zavařovací sklenice

Jednoznačně rychlost. Máslo dostanete na pokojovou teplotu o něco rychleji než jinými podobnými metodami. A navíc to dokážete rovnoměrně a efektivně. Nestane se vám, že máslo je uvnitř úplně tvrdé, zatímco na krajích už rozteklé. Navíc máslo nepřijde o svou přirozenou chuť ani vůni.

Existují samozřejmě i další skvělé způsoby. Které to jsou?

Máslo nastrouhejte na struhadle

Pokud potřebujete měkké máslo do pečení, použijte struhadlo. Studené plátky másla na něm nastrouhejte a než budete mít hotovo, malé hoblinky budou mít ideální pokojovou teplotu.

Foto: Freepik

Vyzkoušejte váleček

Další možností je máslo rozválet. Vložte kousek másla do mikrotenového sáčku a přes něj jej válejte válečkem. Máslo brzy změkne a bude se dát použít.

Vytáhněte kuchyňský robot

Jde-li o větší množství másla, vsaďte na robota. Máslo nakrájejte na několik kousků a vhoďte ho do robotu. Nechte míchat na střední stupeň tak dlouho, dokud nedocílíte požadované konzistence másla. Skvělá metoda, a navíc prakticky bez práce.

Teplá koupel

Vložte plátky másla do vzduchotěsného sáčku a ten ponořte do misky s teplou vodou. Pozor, s teplotou vody to nepřehánějte, stačí něco mezi vlažnou a teplou. I tak bude rozdíl mezi teplotou vody a másla víc než dostačující.

Toť chytré babské rady. Tak a teď už se nemůžete vymlouvat, že neupečete víkendový dezert, protože jste zapomněla vyndat máslo.

Foto: Freepik, zdroj: Madeta, Denik, Napady-navody