Jak si zařídit předsíň bytu?

Prakticky i útulně zařízená předsíň v bytě

Představte si, že do svého domu vstupujete jako návštěvník. Co vás při vstupu uvítá jako první? Dost možná nepořádek v podobě rozházených bot za dveřmi, možná nepříliš hezká a zastaralá barva nebo jen holá průchozí chodba bez jakéhokoliv nápadu. Pokud je tohle váš případ, je čas na změnu! Jak upravit předsíň, aby jakožto první místnost, kterou příchozí uvidí, vkusně reprezentovala váš dům či byt?

Bytelná lavice schová boty a poslouží k pohodlnému obouvání

Ať už je předsíň větší či maličká, vždy je možné ji upravit tak, aby byla útulným a přívětivým vstupem do domu. Už za dveřmi by totiž měla na hosty i majitele dýchnout domácká atmosféra, která zve do dalších místností. Jedním z největších problémů je špatné osvětlení, které může z předsíně udělat tmavou kobku. Chybu neuděláte s vícebodovým osvětlením ani světlými barvami, které budou působit jemně a svěže.

Co se týče nábytku, v předsíni je bezesporu nejdůležitější botník. Vůbec nejlepší je boty uzavřít tak, aby nebyly vůbec vidět a chodbu tak nenarušovaly.

Skvělým a velice praktickým kouskem nábytku do předsíně tak může být dřevěná lavice na sezení, do níž lze zároveň schovat i boty. Vypadá skvěle, poslouží k pohodlnému obutí a navíc i jako úložný prostor. Dozdobit ji můžete polštářky přinášejícími hravé barevné tóny. Obyčejná lavička vypadá rovněž skvěle.

Udělejte z chodby svou osobní galerii

Předsíň zútulní i malá polička nebo stolek na odkládání klíčů a podobných drobností. Stačí jen úzká plocha, na kterou lze položit například i vázu se sušenými květinami nebo potpourri. Na takové místo se skvěle hodí i malá lampička, která navíc pomůže místnost prosvětlit.

K pověšení kabátů může posloužit designový věšák do předsíně. Na internetu je plno nápadů na to, jak si nějaký originál vytvořit doma například z větví nebo starých kuchyňských příborů a tak je možné vytvořit vlastní unikátní styl.

Vstupní chodbu lze také vyzdobit zrcadlem opticky zvětšujícím prostor nebo fotografiemi a obrázky. Předsíň je ideálním místem pro vytvoření malé „galerie“, která o vás mnohé vypoví. Detailem v podobě menšího koberce rozhodně nic nezkazíte a útulná předsíň je na světě!

Foto: Shutterstock

Autor

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!