Exkluzivita zajistí rychlejší prodej za vyšší cenu

Také si myslíte, že čím více realitek vaši nemovitost prodává, tím lépe a rychleji se prodá? Věřte, že je to přesně naopak! Je to právě exkluzivní smlouva, která vám zajistí vyšší prodejní cenu a rychlejší prodej. Proč tomu tak je?

Ti nejlepší makléři pracují pouze exkluzivně

Zkušení realitní makléři si cení svých zkušeností a schopností. V nabídce mají pouze několik nemovitostí, kterým se intenzivně věnují a investují do jejich propagace. Pracují tedy pouze na základě exkluzivní zprostředkovatelské smlouvy. Makléři, kteří přistoupí na to, že jsou pouze jedni z prodávajících, jsou většinou podprůměrní.

S exkluzivitou může makléř investovat více peněz i času

Pokud si sjednáte spolupráci s několika realitními makléři, pravděpodobnost, že nemovitost prodá daný makléř, je velmi nízká. Makléř si je toho vědom a do prodeje neinvestuje peníze ani čas navíc. Dnešní proces prodeje vyžaduje profesionální přístup, zahrnující homestaging, profesionální fotografie, vytvoření plánku bytu profesionálním grafikem, u dražších nemovitostí vlastní webové stránky a možnost prohlídky nemovitosti pomocí 3D brýlí. To vše je velmi náročné na prvotní investici, takže je téměř jisté, že žádnou z těchto služeb pro vás neudělá realitka, která ví, že je pouze jedna z mnoha a nemá alespoň částečnou jistotu, že se jí investice vrátí. Bez toho ale bude o nemovitost menší zájem a výsledná prodejní cena bude nižší.

Inzerce stejné nemovitosti několika realitkami vzbuzuje podezření

Většina realitních kanceláří inzeruje na stejných realitních serverech. Pokud zájemce danou nemovitost uvidí na serveru několikrát (běžně i s rozdílnými cenami), často nezavolá ani do jedné realitky. Inzerování nemovitosti ze všech stran nepůsobí důvěryhodně.

Exkluzivní smlouva pomůže hájit vaše zájmy

Pokud nemá realitní makléř exkluzivní smlouvu, nemá důvod hájit zájmy svého klienta. Chce prodat za každou cenu, aby ho někdo nepředběhl. Kvůli tomu se nemovitost prodá často za výrazně nižší cenu než v případě exkluzivní spolupráce.

Uzavírat exkluzivní smlouvu má ale smysl pouze s těmi nejlepšími, prověřenými makléři a na dobu určitou, ideálně na 3 měsíce. Máte jistotu, že makléř se prodeji nemovitosti bude věnovat a prodej se nebude protahovat.

Autor

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!