Kuchyně

Houskové knedlíky z mikrovlnné trouby. Hotové jsou za 10 minut a chutnají lépe než kupované

Určitě se Vám někdy stalo, že jste chvátali a neměli čas vařit a zrovna jste dostali chuť na houskové knedlíky s omáčkou. Přináším vám skvělý typ na velmi rychlé houskové knedlíky, které máte za 10 minut hotové.

Houskové knedlíky snadno a rychle

Na přípravu houskových knedlíků potřebujete jen málo potravin. Příprava bude velice rychlá. Tradiční houskové knedlíky představují pro nejednu kuchařku velkou výzvu. příprava houskových knedlíků je dost náročná – těsto nemusí vyjít, dostatečně nevykyne nebo se knedlíky nakonec celé rozpadnou. Proto si připravte následující ingredience a knedlík udělejte v mikrovlnce.

Na tyto houskové knedlíky potřebujete: 250 ml polohrubé mouky, 2 starší rohlíky, 1 hrnek polotučného mléka, 2 vajíčka střední velikosti, čerstvou petrželku, špetku soli, půl balíčku PRDOPEČE (prášku do pečiva) a nakonec 4 čajové lžičky rostlinného oleje.

Foto: Shutterstock

Snadný postup zvládne každá hospodyňka

První fází bude příprava těsta na knedlíky. Tedy vezměte si rohlíky a nakrájejte je na kostičky o velikosti cca 1 cm. Dále si připravte petrželku a rozkrájejte ji na hrubo. Dále vložte kostičky do větší misky a přidejte polohrubou mouku včetně PRDOPEČE. Po smíchání přidejte pomalu vajíčka a také mléko. Těsto by vám mělo vyjít dost tekuté. A to je tak správně.

Dále se připravte klasický hrnek na čaj (250 ml), který používáte v mikrovlnné troubě. Důležitou fází je právě důkladné vymazání hrnku olejem. Poté už můžete nalít těsto do hrníčku. Hrníček zaplňte cca ze 2/3, tak aby těsto nepřekynulo. Takto naplňte tolik hrnečků, kolik máte těsta.

Zbývá už jen dát hrnečky do mikrovlnky. Je vhodné, ať jsou hrnečky postaveny v mikrovlnce rovnoměrně. Teď už jen nastavte mikrovlnku na 6 minut. Mikrovlnku nastavte na 700 W. Po tomto čase vezměte špejli a zkuste těsto, zda už je hotové. Jestliže vidíte ještě syrové těsto, tak dejte těsto znovu do mikrovlnky na dvě minuty.

Jestliže se vám už bude zdát, že jsou knedlíky hotové, vyklepněte je na prkýnko a můžete krájet. V ideálním případě je ihned zpracujte a snězte. Protože pokud je budete jíst později, už nebudou tak nadýchané.

Foto: Shutterstock, zdroj: autorský článek

Aktualizace: 14.3.2024 21:14

Zdeňka Ernekerová

Sdílet
Autor
Zdeňka Ernekerová

Novinky

Úžasný způsob využití skořápek od vajec. Sazenice zeleniny v nich rostou jedna báseň

Skořápky od vajec mohou být užitečným materiálem pro předpěstování sazenic květin či zeleniny. Namísto jejich… Zobrazit více

15.5.2024

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024