Kategorie Koupelna

Inspirace pro malé koupelny v paneláku

Panelákové koupelny bývají zpravidla nejmenší součástí domácnosti. Žijete-li v panelovém bytě, pak nám určitě dáte za pravdu, že co do prostoru, nemůžete si v koupelně zrovna dvakrát vyskakovat. I když zde mluvíme pouze o pár metrech čtverečních, rozhodně není potřeba podléhat dojmu, že vaše koupelna nemůže být zařízena ve velkém stylu!

Možná i vy toužíte po moderní koupelně, ve které byste měli vše, co potřebujete a zároveň byste se zde necítili stísněně a nepříjemně. A víte co? Jsme rádi, že si čtete náš dnešní článek, ve kterém vám poradíme se zařízením malé koupelny v paneláku!

Málo místa? Nevadí! I s tím se dá pracovat!

Věřte nebo ne, ale vaše koupelna nemusí mít dvacet metrů čtverečních, aby se v ní dalo tancovat. I malá koupelna, která má rozměry například 2×2 m2 se může proměnit v malý ráj na zemi. Stačí jen využít nabízený prostor na maximum a nikde nenechat zbytečně volné centimetry. Teď už na nic nečekejme a pojďme si prozradit, jak zařídit malou panelákovou koupelnu!

Vana nebo sprchový kout?

Chcete se pustit do rekonstrukce panelákové koupelny? Dobře! V tom případě byste si měli ujasnit, jestli se vzdáte pohodlí v podobě vany a dáte přednost praktickému sprchování, nebo to uděláte přesně naopak. Je pravda, že sprchový kout dokáže šetřit prostor, na druhou stranu v současné době seženete malé vany do panelákové koupelny, které vás o daný luxus nepřipraví a zároveň vás neochudí o drahocenný prostor. Jestli vám můžeme doporučit, vsaďte na rohovou vanu, která využije často zanedbávaný roh koupelny.

Od podlahy ke stropu

Pokud si chcete vyhrát s malým prostorem, musíte se naučit pracovat s ním doslova od podlahy ke stropu. Mnoho lidí dělá tu chybu, že umístí nábytek a celkové vybavení pouze na podlahu a následně se diví, že se jim do koupelny nevejde vše, co potřebují. Vy tu samou chybu udělat nemusíte, nebojte se pracovat i s prostorem ve vzduchu – budete se divit, kolik místa vám nabídne! Skříňky nemusíte postavit na zem, můžete je zavěsit na zeď a místo na zemi využít jinak.

I barvy mohou pomoci

Pokud máte pocit, že je vaše koupelna příliš malá a působí na vás stísněným dojmem, pak si můžete k jejímu optickému zvětšení a provzdušnění pomoci i správnou volbou barev – a tím máme na mysli nejen barvy výmalby, ale i nábytku, případně podlahy. Malé prostory si vyžadují světlé barvy, které mají schopnost dodat opticky pár centimetrů k dobru. Nemusíte sázet pouze na bílé stěny, vhodné barvy jsou například i světle žlutá, modrá nebo třeba jemná broskvová. Nábytek rovněž nemusí být v sanitárním odstínu, klidně si kupte skříňky, jejichž základem sice bude světlá barva, ale dále budou zdobené například tmavým proužkem.

Foto: Shutterstock.com.

Aktualizace: 8.4.2020 8:29

redakce

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!

Sdílet
Autor
redakce

Novinky

Jak odstranit pařez ze zahrady snadno a rychle. Pomůže vám sůl

Odstranění stromu ze zahrady nemusí být vždy snadné, protože často po něm zůstává pařez. Nicméně,… Zobrazit více

16.5.2024

Úžasný způsob využití skořápek od vajec. Sazenice zeleniny v nich rostou jedna báseň

Skořápky od vajec mohou být užitečným materiálem pro předpěstování sazenic květin či zeleniny. Namísto jejich… Zobrazit více

15.5.2024