Domácnost

Na ekzémy, opary, opruzeniny i křečové žíly pomáhá měsíčkový krém. Nemusíte ho kupovat, můžete si ho vyrobit doma

Nejrůznější kožní ekzémy, křečové žíly nebo něco tak obyčejného (lež velmi otravného) jako je opar – s těmito zdravotními patáliemi má mnoho z nás svou vlastní zkušenost. Když nás trápí vyrážka nebo u dětí řešíme opruzeniny, které jsou u těch nejmenších velmi časté, logicky hledáme pomoc, která by nám ulevila.

Vhodnou volbou na výše zmíněné potíže je měsíčkový krém. Ano, když půjdete do lékárny a budete se po něm poptávat, pravděpodobně ho dostanete a můžete si ho odnést domů. Proč si ho ale nevyrobit, když na tom není nic složitého?

Měsíčkový krém zvyšuje odolnost pokožky

Účinky měsíčkového krému nejsou žádným tajemstvím, ba spíše naopak – jen málokdo by nevěděl, jak nápomocný dokáže být a s jakými zdravotními neduhy si umí poradit.

Naši pokožku chrání před vnějšími vlivy, před kterými zároveň zvyšuje její odolnost. Může se používat každý den a to jak na celé tělo, tak i na pleť. Bát se ho nemusíte ani tehdy, hledáte-li vhodný přípravek pro péči o malá miminka.

Vyrobte si měsíčkový krém. Pomůže na opruzeniny, křečáky i ekzémy

Patříte-li k lidem, kteří rádi vymění kupované produkty za ty, které si mohou vyrobit doma, pak jste tu správně. I měsíčkový krém už nebudete kupovat, protože se naučíte vyrobit si ho doma. A nebojte se, složité to není a určitě to hravě zvládne každý.

Na domácí měsíčkový krém potřebujete:

  • 20 g květů měsíčku
  • 20 ml mandlového oleje
  • 100 g mastného krému
  • 100 ml destilované vody

Postup výroby:

Květy měsíčku vložte do hrnce a zalijte vařící destilovanou vodou. Nechte máčet 20 minut a poté přefiltrujte přes jemný cedník. Přitom se snažte květy pečlivě vymačkat. Následně smíchejte s olejem, dobře promíchejte a přimíchejte do základního mastného krému. Opět vše dobře promíchejte a naplňte do uzavíratelné dózy.

Aktualizace: 30.1.2021 12:51

Nikol Kolomazníková

Zařizování domácnosti je mou radostí a pro nelibost své rodiny neustále hýbu s nábytkem. Ráda Vám poradím s výběrem nábytku či zařízením interiéru, proto se na mě neváhejte obrátit v komentářích pod článkem. Budu se těšit na Vaše reakce!

Sdílet
Autor
Nikol Kolomazníková

Novinky

Zbavte se odporného cigaretového kouře. Pomůže vám k tomu alkohol

Zápach z cigaretového kouře není nic příjemného. Pokud se uchytil ve vaší domácnosti, měli byste s tím… Zobrazit více

27.4.2024

Barvy kuchyňských houbiček jsou důležité. Podle ní poznáte, na co ji použít

Houbičky na nádobí najdete v různých barvách, jako jsou například žlutá, zelená, modrá nebo růžová.… Zobrazit více

26.4.2024