Domácnost

Na ekzémy, opary, opruzeniny i křečové žíly pomáhá měsíčkový krém. Nemusíte ho kupovat, můžete si ho vyrobit doma

Nejrůznější kožní ekzémy, křečové žíly nebo něco tak obyčejného (lež velmi otravného) jako je opar – s těmito zdravotními patáliemi má mnoho z nás svou vlastní zkušenost. Když nás trápí vyrážka nebo u dětí řešíme opruzeniny, které jsou u těch nejmenších velmi časté, logicky hledáme pomoc, která by nám ulevila.

Vhodnou volbou na výše zmíněné potíže je měsíčkový krém. Ano, když půjdete do lékárny a budete se po něm poptávat, pravděpodobně ho dostanete a můžete si ho odnést domů. Proč si ho ale nevyrobit, když na tom není nic složitého?

Měsíčkový krém zvyšuje odolnost pokožky

Účinky měsíčkového krému nejsou žádným tajemstvím, ba spíše naopak – jen málokdo by nevěděl, jak nápomocný dokáže být a s jakými zdravotními neduhy si umí poradit.

Naši pokožku chrání před vnějšími vlivy, před kterými zároveň zvyšuje její odolnost. Může se používat každý den a to jak na celé tělo, tak i na pleť. Bát se ho nemusíte ani tehdy, hledáte-li vhodný přípravek pro péči o malá miminka.

Vyrobte si měsíčkový krém. Pomůže na opruzeniny, křečáky i ekzémy

Patříte-li k lidem, kteří rádi vymění kupované produkty za ty, které si mohou vyrobit doma, pak jste tu správně. I měsíčkový krém už nebudete kupovat, protože se naučíte vyrobit si ho doma. A nebojte se, složité to není a určitě to hravě zvládne každý.

Na domácí měsíčkový krém potřebujete:

  • 20 g květů měsíčku
  • 20 ml mandlového oleje
  • 100 g mastného krému
  • 100 ml destilované vody

Postup výroby:

Květy měsíčku vložte do hrnce a zalijte vařící destilovanou vodou. Nechte máčet 20 minut a poté přefiltrujte přes jemný cedník. Přitom se snažte květy pečlivě vymačkat. Následně smíchejte s olejem, dobře promíchejte a přimíchejte do základního mastného krému. Opět vše dobře promíchejte a naplňte do uzavíratelné dózy.

Aktualizace: 30.1.2021 12:51

Nikol Kolomazníková

Zařizování domácnosti je mou radostí a pro nelibost své rodiny neustále hýbu s nábytkem. Ráda Vám poradím s výběrem nábytku či zařízením interiéru, proto se na mě neváhejte obrátit v komentářích pod článkem. Budu se těšit na Vaše reakce!

Sdílet
Autor
Nikol Kolomazníková

Novinky

Úžasný způsob využití skořápek od vajec. Sazenice zeleniny v nich rostou jedna báseň

Skořápky od vajec mohou být užitečným materiálem pro předpěstování sazenic květin či zeleniny. Namísto jejich… Zobrazit více

15.5.2024

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024