Domácnost

Odmrazení mrazáku nebylo nikdy jednodušší. Použijte na to kus alobalu

Odmrazování mrazáku je pro většinu z nás celkem dlouhou fází. Čekáme, než se vše odmrazí a pak můžeme teprve čistit vnitřek mrazáku. Proto mám šikovný tip na to, jak zrychlit odmrazování. A bude vám stačit pouze alobal.

Alobal se vám bude hodit

Odmrazování se nevyhýbá nikomu z nás. Už jen proto, že ledničku s mrazákem má už dnes skoro každý. Důležitou součástí je však odmrazování. Modernější ledničky již jsou uzpůsobené, že mrazák minimálně namrzá. Ovšem i tak se stane, že zapomenete chvíli otevřená dvířka a v mrazáku se začne tvořit ledová krusta. Ideální pomůckou pro odmrazování je právě alobal, který koupíte v každé prodejně s potřebami do domácnosti.

Alobal je skvělý, protože je víceúčelový. Využíváme ho při přípravě masa nebo při uchovávání jídla. Pomůže však i při rychlejším odmrazování.

Foto: Shutterstock

Kompletní čištění mrazáku prodlužuje životnost

Námraza v mrazáku způsobuje různé nepříjemnosti. Mrazák hůře chladí nebo máte problém zavřít dvířka kvůli námraze. Taktéž se vám do boxů mrazáku vejde menší množství potravin. V neposlední řadě také zkracuje životnost.

Stačí, že si připravíte alobal a pustíte se do práce. V první fázi odstraňte všechny potraviny se šuplíků. Poté vyjměte šuplíky a nezapomeňte je vymýt. Jestliže zjistíte, že je v mrazáku pouze tenká vrstva námrazy, položte kousky alobalu přímo na námrazu. V případě, že zjistíte, že je zde tlustá námraza, tak chvíli počkejte, než se vrstva ztenčí a poté vyzkoušejte přiložit alobal.

Poté co odstraníte námrazu, ještě vysušte celý vnitřek mrazáku suchým hadříkem, aby se vám námraza hned neopakovala. Dále vložte všechny šuplíky zpět a dejte do šuplíků potraviny. Odmrazování pro vás bude tímto způsobem mnohem jednodušší.

Foto: Shutterstock, zdroj: News-eng.uaportal, eng.obozrevatel

Aktualizace: 8.4.2024 9:52

Zdeňka Ernekerová

Sdílet
Autor
Zdeňka Ernekerová

Novinky

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024

Květák v obchodech je příliš drahý. Vypěstujte si ho jednoduše na zahradě

Pěstování květáku není náročné, ale vyžaduje správnou péči a podmínky. Základem je zajistit mu to,… Zobrazit více

13.5.2024