Domácnost

Snadný trik podle Feng Shui zharmonizuje a pročistí váš domov. Potřebujete jen dvě věci

Cítíte se někdy u sebe doma nepříjemně, aniž byste k tomu měli zjevnou příčinu? Možná vnímáte energii věcí, které vás obklopují. To je typické zejména pro vysoce vnímavé jedince, kteří se často s nějakými lidmi nebo v určitém prostoru cítí nesví, aniž by pro to měli logické vysvětlení. Vrátit do vašeho života a domova harmonii vám pomůže východní učení Feng Shui. Osvojte si snadný trik, díky kterému očistíte váš domov a pozvete do něj radost a pozitivní energii.

Očista pomocí Feng Shui

Pokud chcete rychlého pomocníka na očistu prostoru kolem vás, připravte si tradiční očistnou solnou mísu. Její účinek spočívá v tom, že ochrání váš domov před negativní energií, hádkami či pomluvami. Tuto energii může váš prostor nasát nejen z vás, ale i z návštěv, které si do svého bytu či domu pozvete nebo darů, které přijmete. Připravte si čistou sklenici, kterou do dvou třetin naplníte hrubozrnnou solí a dolijete ji vodou. Do každé místnosti byste měli dát jednu solnou mísu. Své místo by měla najít minimálně v ložnici a obýváku. Ta vám vydrží až rok. Jakmile vám doslouží, vylijte její obsah do záchodu.

Foto: Shutterstock

Pryč se vším, co už vám neslouží

Očistu prostoru na energetické úrovni je vhodné spojit i s fyzickou očistou prostoru. Proto je ideální se pravidelně zbavovat nepořádku a věcí, které vás zahlcují. Za to, proč se ve svém domově necítíte ve své kůži, může také fakt, že žijete zahlceni spoustou věcí, které nepotřebujete, neslouží vám nebo vás dokonce podvědomě dráždí. Je proto vhodné alespoň jednou ročně roztřídit veškeré věci, které se u vás doma nachází a ty, co vám již radost nedělají, zbytečně neskladovat. Může jít o nesedící oblečení, nepotřebné dokumenty, rozbité hračky, nevhodné dárky a další. Nemusíte tyto věci ihned vyhodit, ale zkuste je prodat nebo darovat. To, co vám už totiž neslouží nebo nedělá radost, může naopak skvěle posloužit někomu jinému.

Foto: Shutterstock, zdroj: TheSpruce, PeaceLoveFengshui

Aktualizace: 2.2.2023 10:15

Daniela Vaněčková

Sdílet
Autor
Daniela Vaněčková

Novinky

Lidé se při pěstování rajčat dopouštějí velkých chyb. Úroda je potom mizivá

Ať už patříte mezi nadšené zahrádkáře nebo naopak teprve začínáte s pěstováním rajčat na své… Zobrazit více

11.5.2024

Rezavé skvrny na nožích okamžitě zmizí. Vezměte na ně tuto zeleninu

Rez nám dokáže mnohdykrát pořádně zavařit. Její účinky jsou nežádoucí a věci, které jsou rezavé… Zobrazit více

10.5.2024