Kategorie Koupelna

Toaleta spojená s koupelnou: poradíme, jak si zajistit soukromí

Zatímco někteří z nás si vzhledem k nedostatku místa nemohli příliš vybírat, pro jiné byla toaleta spojená s koupelnou jasnou volbou. Ať už je to ve vašem případě tak či onak, určitě oceníte několik zajímavých tipů, jak si v případě, kdy je toaleta spojená s koupelnou, zajistit zasloužené soukromí.

(Ne)obyčejný závěs

Jedním z nejjednodušších typů je použití klasického závěsu. Jeho instalace není nikterak složitá a svůj účel určitě splní. Závěs si přitom můžete vybrat z mnoha zajímavých motivů a dekorů, takže si jeho design přizpůsobit nejen vašemu vkusu, ale i celkovému zařízení koupelny.

Šikovný paraván

Dalším jednoduchým a zároveň i poměrně levným tipem je paraván, se kterým snadno toaletu od vany nebo sprchového koutu oddělíte a vykouzlíte tak soukromí. I paravány je možné pořídit v mnoha provedeních – jednotlivé kousky se od sebe liší nejen materiálem, ale i vzorem či barvou.

Náročnější příčka

Pakliže máte možnost rozhodovat o vnitřním uspořádání místnosti a již od začátku víte, že je vaším cílem toaleta spojená s koupelnou, myslete na vybudování příčky nebo polopříčky. Metoda je to sice o něco náročnější, ale soukromí si s ní vykouzlíte zaručeně. Velice pěkně vypadá, pokud necháte do příček zabudovat poličky či skříňky, které můžete využít jako praktické úložné prostory.

Zelená stěna

Pro milovníky živých rostlin tu máme tip v podobě zelené stěny. V podstatě se jedná o konstrukci, na kterou následně zavěsíte květináč s rostlinami a vytvoříte tak velice zajímavý předěl místnosti. V tomto případě jsi jen dovolíme podotknout, že byste se měli zamyslet nad tím, jestli máte v koupelně dostatek denního světla, které rostliny pro svůj spokojený růst potřebuji.

Foto: Unsplash.com.

Aktualizace: 19.12.2019 21:39

redakce

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!

Sdílet
Autor
redakce

Novinky

Úžasný způsob využití skořápek od vajec. Sazenice zeleniny v nich rostou jedna báseň

Skořápky od vajec mohou být užitečným materiálem pro předpěstování sazenic květin či zeleniny. Namísto jejich… Zobrazit více

15.5.2024

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024