Domácnost

Vytírání domácnosti si můžete hodně zjednodušit. Stačí přidat trochu octa

Trápíte se s vytíráním dlouhé hodiny a stále jsou na podlaze vidět šmouhy? Vyzkoušejte bílý ocet. Tato běžná ingredience pomůže v řadě případů i s úklidem. Stačí jen vědět, jak na to. Vaše podlahy už se budou jen lesknout!

Ocet poslouží lépe než chemické přípravky

Drahým čistícím přípravkům z obchodu odzvonilo. Krásně čistou podlahu vám vykouzlí obyčejný ocet. Poradí si i s tou v kuchyni. V té máme většinou podlahu nejvíce znečištěnou od vaření, a proto jí musíme věnovat extra péči. Bílý ocet si však hravě poradí s mastnými skvrnami i zbytky jídla. Povrch navíc i spolehlivě dezinfikuje.

Připravte si spolehlivý čisticí prostředek na podlahu z bílého octa

Od lesklých a čistých podlah vás už dělí jen pár jednoduchých kroků. Smíchejte tři litry vody a pět polévkových lžic bílého octa. Chcete-li přípravku dodat i příjemnou vůni, přidejte pár kapek esenciálního oleje. Ocet vaši podlahu spolehlivě vyčistí a olej se postará o svěží vůni.

Foto: Freepik

Jak se správně starat o plovoucí podlahu

Aby vaše plovoucí podlaha vypadala stále skvěle, nestačí pouze používat pravidelně ocet a esenciální olej. Tyto přípravky se sice postarají o dokonalou čistotu a příjemnou vůni, poškozenou podlahu však už napravit nedokážou. Proto se o podlahu pečlivě starejte. Pokud na ní něco rozlijete, ihned to utřete a dejte pozor především na spáry mezi jednotlivými panely. Voda v nich může způsobit i nepříjemné vypoukliny na podlaze.

Úklid plovoucí podlahy už pro vás nikdy nebude takovým oříškem. Stačí jen přidat do vody trochu octa s esenciálním olejem a budete mít rychle hotovo. Podlaha se bude třpytit čistotou, a navíc odpuzovat prach. Vám tak zbyde čas na zábavnější aktivity, než je nekonečné vytírání šmouh z podlahy.

Foto: Freepik, zdroj: apartmenttherapy, prestigecarpetcleaners

Aktualizace: 27.8.2023 10:08

Lucie Trinerová

Sdílet
Autor
Lucie Trinerová

Novinky

Úžasný způsob využití skořápek od vajec. Sazenice zeleniny v nich rostou jedna báseň

Skořápky od vajec mohou být užitečným materiálem pro předpěstování sazenic květin či zeleniny. Namísto jejich… Zobrazit více

15.5.2024

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024