Bydlení

Vyžeňte myši z domu pomocí pasti s čajovými sáčky

Není nic nepříjemnějšího než zjistit, že se Vaše domácnost stala útočištěm nevítaných návštěvníků v podobě myší. Tyto drobní škůdci nejen narušují klid a pohodu vašeho domova, ale mohou také představovat riziko pro zdraví a hygienu. Mnoho lidí se uchyluje k různým metodám, aby se zbavili nežádoucích hlodavců, a jednou ze zajímavých a přírodních možností je využití pastí s čajovými sáčky. V následujících odstavcích zjistíte, proč tato metoda funguje a jak správně přistupovat k procesu, aby byl co nejefektivnější.

Zázrak jménem čajové sáčky

Efektivním neutralizátorem pachů mohou být i čajové sáčky po jejichž použití. A zde je ověřený trik: potřete čajové sáčky levandulovým olejíčkem a umístěte je tam, kde by se myši mohly případně objevit. V případě, že Váš oblíbený čaj je heřmánkový, tak není třeba zahazovat vylouhované pytlíky. Jestliže se vylouhované pytlíky smísí s prolisovaným česnek, tak vzniká zajímavá kombinace, která hlodavce zaručeně odpuzuje. Umístění pak záleží čistě na Vás, kde předpokládáte, že se myši objevují.

Otestujte si odpuzovač na myších

Na trhu také existují ultrazvukové nebo pachové odpuzovače. V případě ultrazvukových zařízení je výhodou, že generovaný zvuk je pro lidské ucho zcela neslyšitelný. Tedy neuslyšíte žádný zvuk a můžete v pohodě fungovat v domácnosti. Musíte však myslet na to, že tato technologie nemá schopnost proniknout přes stěny. Vždy tedy umisťujte odpuzovače do každé místnosti a hlavně do místnosti za hlavními dveřmi.

Dražší varianty plašičů pravidelně mění vysílací frekvence, a to je velmi nepříjemné pro myšky. Jestliže si zakoupíte plašič, pak věřte, že Vám do bytu žádná myška nevkročí.

Foto: Shutterstock

Za pár korun se vyplatí máta

Přírodní odpuzovač jménem máta je účinnou metodou i proti myším. Stačí, když smíchat olej, mátu a vodu. Nalejte tuto směs do rozprašovače a aplikujte na všechny potenciální cesty, kterými by myši mohly vstoupit.

Nebo také můžete využít odličovací tampónky, které namočíte do mátové směsi, a umístíte je strategicky na místech, kde by se hlodavci mohli objevit. Kombinace mátového oleje s křemelinou je ještě účinnější. Křemelina, nezpevněná hornina, udržuje vůni máty mnohem déle. A pokud náhodou mátová vůně vyprchá, jednoduše ji obnovte, a bude opět působit jako účinný odstrašovač pro malé zlobivé hlodavce. Zatímco lidem přijde vůně máty příjemná, pro myši je to totiž vůně, kterou nesnášejí.

V boji proti nežádoucím myším jsou pasti s čajovými sáčky jedinečným a přírodním spojencem. Tato metoda nejenže eliminuje škůdce, ale také přináší do domova příjemnou vůni čaje. Přístup bez použití chemikálií činí tuto metodu šetrnou k životnímu prostředí a zdraví obyvatel domu. Ať už využijete čajové sáčky samostatně nebo v kombinaci s jinými přírodními odstraňovači, máte možnost je vyhnat.

Foto: Shutterstock, zdroj: Homeprosgroup, Pestpointers

Aktualizace: 18.1.2024 12:02

Zdeňka Ernekerová

Sdílet
Autor
Zdeňka Ernekerová

Novinky

Květák v obchodech je příliš drahý. Vypěstujte si ho jednoduše na zahradě

Pěstování květáku není náročné, ale vyžaduje správnou péči a podmínky. Základem je zajistit mu to,… Zobrazit více

13.5.2024

Lidé se při pěstování rajčat dopouštějí velkých chyb. Úroda je potom mizivá

Ať už patříte mezi nadšené zahrádkáře nebo naopak teprve začínáte s pěstováním rajčat na své… Zobrazit více

11.5.2024