Domácnost

Záhadný otvor v naběračce těstovin. Má hned několik využití

Stává se vám, že vaříte špagety pro rodinu a nakonec máte množství pro celé město? Mnoho lidí vaří špagety jen tak od oka. Jak tedy správně odhadnout množství špaget, které chceme uvařit?

Odměrky na špagety

Pro dospělého člověka se obecně doporučuje 100 g těstovin v suchém stavu. Ale komu by se chtělo pokaždé před vařením vážit špagety. Na trhu existuje velké množství odměrek na špagety. Vypadají jako malé pravítko s různě velkými otvory, které se zvětšují dle počtu osob.

Dóza na špagety s odměrkou

Špagety můžete také uchovávat přímo v zásobníku na špagety. Nemusíte tak těstoviny uložit v původním obalu, ale vložíte je přímo do nádoby pro ně určené. Skvělé je, že tako krásně uložíte i zbytky suchých špaget. Zásobníky se vyrábějí přímo s dávkovačem. Takže si rovnou můžete odsypat přesné množství porcí.

Foto: Shutterstock

Naběračka na těstoviny

Jak nabíráte špagety z hrnce? Berete si na pomoc dvě vidličky nebo vlastníte naběračku na těstoviny? Naběračka je rozhodně jednodušší a špagety nemají tendenci vyklouzávat. Věděli jste, že díky naběračce můžete i změřit přesné množství špaget? Mnoho lidí si myslí, že otvor v ní slouží hlavně pro odtok zbylé vody, ve které se špagety vařily. Jenže má další chytré využití. Její otvor totiž odpovídá doporučenému množství špaget na jednu osobu. Nepotřebujete tedy pořizovat žádné odměrky, řešení máte dávno na očích.

Pro víc porcí jen opakujete postup a protahujte špagety otvorem v naběračce dokud nedosáhnete požadovaného množství těstovin.

V této době se vyplatí šetřit s jídlem. Než aby zbylé těstoviny skončily v koši, odměřte si přesnou porci. Není nad to uvařit si je vždy čerstvé.

Foto: Shutterstock, zdroj: Insider, Food52

Aktualizace: 25.1.2023 10:07

Lucie Drahokoupilová

Novinky

Jak odstranit pařez ze zahrady snadno a rychle. Pomůže vám sůl

Odstranění stromu ze zahrady nemusí být vždy snadné, protože často po něm zůstává pařez. Nicméně,… Zobrazit více

16.5.2024

Úžasný způsob využití skořápek od vajec. Sazenice zeleniny v nich rostou jedna báseň

Skořápky od vajec mohou být užitečným materiálem pro předpěstování sazenic květin či zeleniny. Namísto jejich… Zobrazit více

15.5.2024