Česnek lze oloupat za 15 vteřin. Připravte si na to nádobku s víčkem

Loupání česneku je otravná činnost, která se nemusí vždy vyvést snadno a rychle. Pokud s ní máte problém i vy, nebo vás to jednoduše nebaví, pak můžete vyzkoušet jednoduchý trik se sklenicí. Do té totiž stačí tuto lahodnou ingredienci vhodit a poté s ní správně zatřepat. 

Trik se sklenicí 

Česnek je oblíbená potravina, který obohatí naprosto každý pokrm. Ne vždy je však snadné si ho připravit a správně oloupat. Abyste se zdlouhavému procesu vyvarovali, můžete vsadit na jedinečný trik, díky kterému to bude hotovo již za krátkých patnáct vteřin. Začněte tím, že stroužky vložíte do vhodné sklenice, tu uzavřete a začněte s ní po tuto dobu silně třepat.

Jakmile uplyne stanovená doba, budete si moci všimnout, že se veškeré slupky samy od sebe oddělily. Vám tak zůstanou akorát čisté stroužky připravené k použití. Pozor však, že na nich zůstává tuhý konec, který je třeba po provedení metody odříznout. 

Foto: Shutterstock

Existují i další osvědčené způsoby 

Další zajímavou metodou, jak si usnadnit loupání česneku, je použití mikrovlnky. Stačí ho vložit do přístroje a ten zapnout na 20, maximálně 30 vteřin. Vzniklé teplo způsobí, že slupka popraská, což vám usnadní její odstranění. Podobně se můžete obrátit na sílu svého mrazáku. Stroužky půjdou loupat snadněji, pokud je do něj vložíte na zhruba 10 minut. Díky tomu se totiž slupka začne stahovat a nebude ji tolik složité odstranit.

Jedním z nejoblíbenějších triků je poté použití kuchyňského prkénka. Česnek na něj stačí položit a poté ho přimáčknout pomocí nože s širokou čepelí. To následně způsobí tlak, díky kterému se stroužek dostane snáze ven ze slupky. Použít můžete i samotný lis, protože jakmile jej stlačíte, projde pouze dužina a slupka zůstane uvnitř. 

Foto: Shutterstock, zdroj: Allrecipes