Domácnost

Dejte koště do igelitového sáčku. Ulehčí vám to úklid

Zametání je jednou z nejčastějších úklidových prací. Někdo vezme do ruky smeták nebo jiný odstraňovač suchých nečistot i několikrát denně – zvlášť, když máte děti. Co dělat, když se vám na štětiny lepí nepořádek a honíte smítka několikrát po zemi? Podívejte se s námi na jednu vychytávku.

Nezbytné zametání

Prach a nečistoty se při každodenních činnostech usazují všude v domě a na všech typech podlah. Je důležité průběžně nečistoty, prach, chlupy a zbytky jídel odstraňovat. Nejčastěji zametáme, když potřebujeme vytřít podlahy. Pokud jste majitel lamelové podlahy, vždy zametejte po směru lamel. Tak vymetete i nepořádek se spár.

Mikrotenový sáček a koště

V domácnostech se často vyskytuje koště s klasickými štětinami. Na něj se při zametání dost často lepí nepořádek a lehké smetí, jako prach nebo vlasy. Dejte šanci mikrotenovému sáčku! Ten nasuňte na štětiny a zavažte jej kolem násady. Mikrotenový sáček koště obalí a už se vám nestane, že by se na něj lepily kdejaké nečistoty.

Foto: Shutterstock

Druhy košťat

Na trhu existuje mnoho druhů košťat z různých materiálů. Nejběžnější je klasické koště se štětinami. U něj je nevýhoda právě v tom, že se částečky lepí na štětiny a koště je pak velmi zanesené.

Další možností je pořídit si koště s gumovými štětinami. Zde už nepotřebujete ani mikrotenový sáček. Díky těmto štětinám koště nevíří prach ani chlupy. Hlavní výhodou je trvanlivost gumových štětin a snadné čištění. Násadu jen omyjete pod tekoucí vodou a nečistoty jsou pryč.

V současné době jsou taky populární tyčové elektrické vysavače. Máte je vždy po ruce na nabíjecí stanici a když je potřebujete jednoduše vysajete nepořádek. Vyklepete zásobník a je hotovo. Většinou vydrží v aktivním režimu cca 30 minut. Nezapomeňte jej pak dát znovu do nabíjecí stanice, aby byl připraven znovu do akce.

Foto: Shutterstock, zdroj: bestslimmingworld, colocolo

Aktualizace: 11.11.2022 13:28

Lucie Drahokoupilová

Sdílet
Autor
Lucie Drahokoupilová

Novinky

Květák v obchodech je příliš drahý. Vypěstujte si ho jednoduše na zahradě

Pěstování květáku není náročné, ale vyžaduje správnou péči a podmínky. Základem je zajistit mu to,… Zobrazit více

13.5.2024

Lidé se při pěstování rajčat dopouštějí velkých chyb. Úroda je potom mizivá

Ať už patříte mezi nadšené zahrádkáře nebo naopak teprve začínáte s pěstováním rajčat na své… Zobrazit více

11.5.2024