Kategorie Interiér

Jak zařídit pokojíček pro malé objevitele? Myslete na hravost i bezpečnost

Většina rodičů se nemůže dočkat, až bude zařizovat pokojíček pro své dítě. Prvotní nadšení a elán ale brzy vystřídají obavy z toho, zda dokážou vytvořit skutečně takové místo, které se v očích jejich potomka stane malým rájem. Ono se to možná nezdá, ale zařídit dětský pokojíček není jen tak.

Bezpečnost vždy na prvním místě

Dětský pokoj musí splňovat řadu kritérií. Nejenže musí hrát všemi barvami, aby si ho dítko zamilovalo na první pohled. Zároveň se také musí stát bezpečným místem, kde nehrozí úrazy ani jiná nebezpečí, jež by mohla číhat za ostrými hranami nábytku nebo na příliš kluzké podlaze. Jak tedy zařídit dětský pokojíček, aby mu nic nechybělo?

Děti chtějí lenošit

O dětech se často říká, že mají energie na rozdávání a rodiče se mnohdy diví, kde se v nich stále bere tolik elánu, že i po celém dni hraní a rozvernosti dovedou vesele skotačit a běhat. Jenže i děti občas mají chvíle, kdy chtějí lenošit, polehávat a odpočívat. Proto by v jejich pokojíčku mělo být pohodlné a měkoučké místečko, kam si zalezou a naberou síly na zlobení a lumpárny.

[easy-image-collage id=2372]

Prostor pro kreativní tvoření

Dětičky jsou kreativní dušičky, které milují nejrůznější tvoření. Milují pastelky, fixy i voskovky, rády s nimi kreslí, vytváří obrázky, kterým rodiče nerozumí, ale přesto se tváří, že na abstraktní patlanici vidí kosmonauty i rakety, princezny a draky, ačkoli ve směsi barviček shledávají jen chaotickou souhru barev. Aby mělo dítě prostor pro své kreativní vyjádření, neměl by mu v pokojíčku chybět koutek se stolečkem, židlí a vším, co k tvoření nutně potřebuje.

[easy-image-collage id=2375]

Postel je středobodem pokoje

Nejdůležitějším a nejvýraznějším prvkem každého dětského pokoje je postel. Že by měla být bezpečná a kvalitní, to určitě zmiňovat nemusíme – bezpečná proto, aby z ní dítko během spánku nespadlo, kvalitní z toho důvodu, aby dítěti zajistila dostatečnou oporu pro správný vývoj. Stejně tak důležitý je ale samotný design postele, který dítě musí jedním slovem uchvátit.

[easy-image-collage id=2377]

Inspirujte se

Foto: Pexels.com, Pinterest, Bingefashion.com, Lunamag.com.

Aktualizace: 2.1.2020 19:19

Nikol Kolomazníková

Zařizování domácnosti je mou radostí a pro nelibost své rodiny neustále hýbu s nábytkem. Ráda Vám poradím s výběrem nábytku či zařízením interiéru, proto se na mě neváhejte obrátit v komentářích pod článkem. Budu se těšit na Vaše reakce!

Sdílet
Autor
Nikol Kolomazníková

Novinky

Zbavte se odporného cigaretového kouře. Pomůže vám k tomu alkohol

Zápach z cigaretového kouře není nic příjemného. Pokud se uchytil ve vaší domácnosti, měli byste s tím… Zobrazit více

27.4.2024

Barvy kuchyňských houbiček jsou důležité. Podle ní poznáte, na co ji použít

Houbičky na nádobí najdete v různých barvách, jako jsou například žlutá, zelená, modrá nebo růžová.… Zobrazit více

26.4.2024