Kategorie Domácnost

Nepříjemného cigaretového zápachu v bytě se lze zbavit pomocí běžných surovin

Každý z nás si přeje, aby to u něho doma krásně vonělo. Je přece tak příjemné, když se vrátíte domů a hned za dveřmi vás přivítá příjemná vůně. Pokud ale doma kouříte nebo bydlíte s kuřákem, který si bez ostychu doma zapálí, pak to může být docela problém.

Cigaretový zápach dokáže být pěkně nepříjemný a otravný, zvláště pak pro nekuřáky nebo třeba vaše hosty, které si domů pozvete. Cigaretový odér se dostane všude – klidně i do šatníku, kde máte čisté oblečení. A nikdo přece nechce “vonět” jako chodící popelník.

Jak se tedy cigaretového zápachu v domácnosti zbavit?

Jedlá soda

Jedlá soda je všestranný pomocník, na kterého nedá dopustit nejedna hospodyňka. Pokud ji doma máte, hurá – můžete do boje proti zápachu z cigaret vyrazit hned teď. Jak na to? Vlastně docela jednoduše: nasypte jedlou sodu do misky nebo do látkového sáčku, které pak rozmístěte různě po bytě či domě. Soda do sebe dokáže skvěle absorbovat pachy, takže i cigaretový odér velmi efektivně redukuje.

Mletá káva

Také milujete vůni namleté kávy? Někteří by tuto vůni mohli čichat pořád. A vlastně, proč ne? Pořád lepší cítit kávu, nežli cigarety, co myslíte? S kávou se to má podobně jako s jedlou sodou. Nasypte jí do misek, papírových nebo látkových sáčků a umístěte různě po domácnosti.

Pokojové rostliny

I květiny vám mohou pomoci zbavit se zápachu z cigaret, který vás doma obtěžuje. Pokojové rostliny, jako třeba tchynin jazyk, gerbery nebo aloe vera, dokáží do jisté míry pohltit nejen zápach, ale i škodliviny, které při kouření cigaret automaticky vznikají. Třešničkou na dortu bude zvlhčování vzduchu a také fakt, že živé rostliny v domácnosti zkrátka pěkně vypadají.

Slupky ovoce

Pokud si rádi pochutnáte na pomeranči, limetce nebo třeba na mandarince, naučte se slupky z tohoto citrusového ovoce automaticky nevyhazovat, ale místo toho je použít ke zbavení se cigaretového odéru. Stačí je naaranžovat do skleněné misky, což vypadá velmi pěkně a tuhle originální dekoraci pak postavit kamkoli – na stůl, na poličku nebo třeba na okenní parapet.

Foto: Pexels.com, Unsplash.com.

Aktualizace: 12.7.2020 18:55

Nikol Kolomazníková

Zařizování domácnosti je mou radostí a pro nelibost své rodiny neustále hýbu s nábytkem. Ráda Vám poradím s výběrem nábytku či zařízením interiéru, proto se na mě neváhejte obrátit v komentářích pod článkem. Budu se těšit na Vaše reakce!

Sdílet
Autor
Nikol Kolomazníková
Štítky Jedlá soda

Novinky

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024

Květák v obchodech je příliš drahý. Vypěstujte si ho jednoduše na zahradě

Pěstování květáku není náročné, ale vyžaduje správnou péči a podmínky. Základem je zajistit mu to,… Zobrazit více

13.5.2024