Inspirace

Krása přírody a pohodová atmosféra po celý rok. Zařiďte si bydlení ve stylu Botanic Chic. Trend roku 2022

Interiérový design se neustále mění a s ním i vzhled interiérů. Jedno ale zůstává stejné. Vždy je žádoucí přinést si domů trochu přírody. Pokud si dokážete představit, že žijete v lůně přírody nebo se jí chcete obklopit, botanic chic vám dokonale sedne.

Moderní styl je už podle názvu inspirovaný rostlinami a spoustou zelené barvy. Má vyvolávat uklidňující a příjemné pocity. V takovém interiéru se cítíte svěží a uvolnění.

Opírá se hlavně o jemné květiny, květinové a palmové listy a další přírodní motivy. Když k němu přidáte ještě pár glamour prvků, poznáte tu pravou sofistikovanou eleganci.

Foto: Pexels.com

Foto: Depositphotos.com
Foto: Depositphotos.com
Foto: Depositphotos.com
Foto: Depositphotos.com
Foto: Depositphotos.com
Foto: Depositphotos.com

Co charakterizuje styl botanic chic?

Hlavní barvou botanic chic je již zmíněná zelená a její nejrůznější odstíny. Často se kombinuje s pastelovými barvami a doplňuje různorodými tvary, ornamenty s rostlinami, jemnými kvítky.

Pro tentokrát je vhodné vynechat masivní nábytek. Nehodí se. Naopak žádoucí jsou oblé tvary, čalouněné povrchy, měkká křesílka a taburety.

Interiér správně doladí různorodé polštářky s motivy květin a elegantní zrcadlo, nejlépe se zlatým či stříbrným rámem. Mějte doma dostatek živých květin a nebojte se ani tapet nebo nálepek s přírodními motivy.

Foto: Pexels.com

Květinami nešetřete

Základem stylu botanic chic jsou květiny všech možných tvarů a barev. Pokud vám nedělá problém pravidelná péče, určitě si své oblíbené pořiďte. Nebojte se ani řezaných květin, dodávají domovu trochu ženskosti a jemnosti.

Kombinujte k sobě velké květy s drobnými kvítky. Velké květinové vzory rozhodně nemusí být dominantou místnosti, ne každý se na to cítí. Krásně vypadají i na menších keramických vázách, drobných dekoracích nebo třeba na osvětlení.

Foto: Pexels.com

Ideální styl do rušného města

Botanic chic v domečku na kraji lesa tolik nevynikne, protože přírodu máte přímo na dosah. Naopak v bytech je o zeleň někdy nouze, tak proč se jí trochu neobklopit. Konečně můžete mít doma dokonalou jarní a letní atmosféru.

Využijte odstíny zelené v přirozené formě květin. V kombinaci s ratanovým nábytkem vás už nebudou trápit zimní plískanice, ale vytvoříte si hřejivé a útulné prostředí ve svém domově.

Aktualizace: 3.5.2022 19:02

Martina Mádlová

Sdílet
Autor
Martina Mádlová

Novinky

Zbavte se odporného cigaretového kouře. Pomůže vám k tomu alkohol

Zápach z cigaretového kouře není nic příjemného. Pokud se uchytil ve vaší domácnosti, měli byste s tím… Zobrazit více

27.4.2024

Barvy kuchyňských houbiček jsou důležité. Podle ní poznáte, na co ji použít

Houbičky na nádobí najdete v různých barvách, jako jsou například žlutá, zelená, modrá nebo růžová.… Zobrazit více

26.4.2024