Kategorie Domácnost

Pokojové rostliny místo čističek vzduchu? Zkuste třeba tchynin jazyk

Pokojové rostliny mohou mít spoustu užitečných vlastností. Existují totiž i takové, které hravě nahradí drahé čističky vzduchu! V domácnostech se často hromadí nejen prach, ale také plísně a další škodliviny, které vyvolávají kašel nebo nejrůznější alergické reakce. Pročistěte proto vzduch u sebe doma a uvidíte, že se vám bude dýchat daleko lépe. Nemusíte však investovat do nové čističky vzduchu, pokojové rostliny zastanou tuto práci skvěle!

Jaké konkrétní druhy pokojových rostlin opravdu efektivně vyčistí vzduch v každé domácnosti?

Tchynin jazyk

O rostlině zvané tchynin jazyk jste už pravděpodobně slyšeli. Také se jí jinak říká Tenura nebo Sansevieria. I když se jedná o jedovatou rostlinu, pročistí vzduch naprosto dokonale. Nemusíte se jí bát ani v případě, že patříte k nezkušeným pěstitelům, jelikož tato rostlina vydrží naprosto všechno. Aby však byla spokojená a spokojeně rostla, doporučujeme ji umístit na slunné stanoviště, kde bude teplota vyšší než dvanáct stupňů Celsia.

[easy-image-collage id=3274]

Dracéna

Rostlinu zvanou dracéna nebo také dračinec taktéž nemusíme dlouze představovat. I tato rostlina se řadí k poměrně oblíbeným, a to především díky nenáročné péči. Dracéna potřebuje ke svému spokojenému životu jenom dostatek světla, za to vám perfektně pročistí vzduch v domácnosti. Co se týče zálivky, nemusíte to přehánět. Stačí ji mírně zalít jednou týdně.

[easy-image-collage id=3275]

Fíkus

Velice často se v domácnostech pěstuje fíkus. Jedná se o pokojovou rostlinu, která má nádherné dekorativní listy. Její funkce však není jenom dekorativní, i fíkus umí skvěle pročistit vzduch a zbavit ho nejrůznějších škodlivin. Aby vám dlouho v interiéru vydržel, doporučujeme ho pěstovat na místě, kde se teplota pohybuje nad patnácti stupni Celsia a kde je hodně světla.

[easy-image-collage id=3276]

Foto: IKEA, Amazon, Unsplash.com.

Tereza Čierníková

Má práce je zároveň mým koníčkem. Psaní článků však není mým jediným hobby. Miluji také sport, čtení a turistiku, respektive cestování obecně. Ve volném čase se věnuji seberozvoji, jelikož vím, že pořád je co se učit.

Sdílet
Autor
Tereza Čierníková

Novinky

Květák v obchodech je příliš drahý. Vypěstujte si ho jednoduše na zahradě

Pěstování květáku není náročné, ale vyžaduje správnou péči a podmínky. Základem je zajistit mu to,… Zobrazit více

13.5.2024

Lidé se při pěstování rajčat dopouštějí velkých chyb. Úroda je potom mizivá

Ať už patříte mezi nadšené zahrádkáře nebo naopak teprve začínáte s pěstováním rajčat na své… Zobrazit více

11.5.2024