Kategorie Inspirace

Rekonstrukce chalupy v historickém městě si uchovala tradiční ráz

Ruské město Tarusa se může pyšnit řadou nezaměnitelných klasických chalup označovaných slovem “dacha”. Mezi klasickými dachami vyniká projekt s názvem Tarusa House. Tarusa House byl dříve nevzhlednou zchátralou dachou, která ovšem měla to štěstí, že se jí ujala rodina umělců, kteří z polorozpadlého stavení postavili luxusní dřevěnou chalupu, která v širokém okolí nemá obdoby.

Zachovat historický ráz místa a zároveň inovovat designem i vybavením byl oříšek. Architekti však dokázali z místa i náročného zadání vytlačit naprosté maximum, díky čemuž hovoříme o moderní stavbě, která splňuje mnohem náročnější kritéria, než jaká bychom očekávali od víkendového bydlení.

První poschodí disponuje třemi postupně se snižujícími úrovněmi s rozdílem 450 mm. Důvodem tohoto uzpůsobení je důvtipné využití mírně svažitého pozemku. Nejníže je v prvém poschodí posazen obývací pokoj, který volně navazuje na venkovní verandu. O úroveň výše je kuchyně s jídelnou a v nejvyšší úrovni se nachází dvě obytné místnosti a místnost označená jako “sklad”.

[easy-image-collage id=2555]

Druhé poschodí nabízí dvě úrovně opět oddělené rozdílem 450 mm. Nachází se zde dvě koupelny a hala s přístupem na neobvykle rozlehlý balkón, který majitelé využívají ke kreativnímu tvoření.

Majitelé chalupy jsou zároveň i vášnivými sběrateli starobylého ruského nábytku. Interiér je také doplňován řadou obrazů, které jdou spolu s originálním nábytkem ruku v ruce s uměleckou náturou majitelů.

Foto: Polina Poludkina, Architectural bureau PROJECT905.

redakce

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!

Sdílet
Autor
redakce

Novinky

Zbavte se odporného cigaretového kouře. Pomůže vám k tomu alkohol

Zápach z cigaretového kouře není nic příjemného. Pokud se uchytil ve vaší domácnosti, měli byste s tím… Zobrazit více

27.4.2024

Barvy kuchyňských houbiček jsou důležité. Podle ní poznáte, na co ji použít

Houbičky na nádobí najdete v různých barvách, jako jsou například žlutá, zelená, modrá nebo růžová.… Zobrazit více

26.4.2024