Kategorie Koupelna

Toaleta spojená s koupelnou: poradíme, jak si zajistit soukromí

Zatímco někteří z nás si vzhledem k nedostatku místa nemohli příliš vybírat, pro jiné byla toaleta spojená s koupelnou jasnou volbou. Ať už je to ve vašem případě tak či onak, určitě oceníte několik zajímavých tipů, jak si v případě, kdy je toaleta spojená s koupelnou, zajistit zasloužené soukromí.

(Ne)obyčejný závěs

Jedním z nejjednodušších typů je použití klasického závěsu. Jeho instalace není nikterak složitá a svůj účel určitě splní. Závěs si přitom můžete vybrat z mnoha zajímavých motivů a dekorů, takže si jeho design přizpůsobit nejen vašemu vkusu, ale i celkovému zařízení koupelny.

Šikovný paraván

Dalším jednoduchým a zároveň i poměrně levným tipem je paraván, se kterým snadno toaletu od vany nebo sprchového koutu oddělíte a vykouzlíte tak soukromí. I paravány je možné pořídit v mnoha provedeních – jednotlivé kousky se od sebe liší nejen materiálem, ale i vzorem či barvou.

Náročnější příčka

Pakliže máte možnost rozhodovat o vnitřním uspořádání místnosti a již od začátku víte, že je vaším cílem toaleta spojená s koupelnou, myslete na vybudování příčky nebo polopříčky. Metoda je to sice o něco náročnější, ale soukromí si s ní vykouzlíte zaručeně. Velice pěkně vypadá, pokud necháte do příček zabudovat poličky či skříňky, které můžete využít jako praktické úložné prostory.

Zelená stěna

Pro milovníky živých rostlin tu máme tip v podobě zelené stěny. V podstatě se jedná o konstrukci, na kterou následně zavěsíte květináč s rostlinami a vytvoříte tak velice zajímavý předěl místnosti. V tomto případě jsi jen dovolíme podotknout, že byste se měli zamyslet nad tím, jestli máte v koupelně dostatek denního světla, které rostliny pro svůj spokojený růst potřebuji.

Foto: Unsplash.com.

Aktualizace: 19.12.2019 21:39

redakce

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!

Sdílet
Autor
redakce

Novinky

Zbavte se odporného cigaretového kouře. Pomůže vám k tomu alkohol

Zápach z cigaretového kouře není nic příjemného. Pokud se uchytil ve vaší domácnosti, měli byste s tím… Zobrazit více

27.4.2024

Barvy kuchyňských houbiček jsou důležité. Podle ní poznáte, na co ji použít

Houbičky na nádobí najdete v různých barvách, jako jsou například žlutá, zelená, modrá nebo růžová.… Zobrazit více

26.4.2024