Zahrada

Zahrada v listopadu potřebuje hodně péče, kterou větina zahrádkářů bohužel podceňuje

Zahrada v listopadu je synonymem pro hromadu práce. Listopad je poslední měsíc, v němž je možné zahradu připravit na nadcházející chladné období. Pokud jste se do práce na zahradě zatím nepustili, přinášíme vám pár tipů a rad, které jistě oceníte.

Když přijde na návštěvu pan ježek, nechte ho

Během zimy se stává, že přijdou na návštěvu ježci. Mnozí lidé (zejména rodiny s dětmi) mají tendenci ježkovi připravit obydlí, kam neprší, dokonce ani nefouká nebo kam nepadá sníh. Je to sice milé gesto, ale bohužel i toto gesto má své stinné stránky. Mezi stinné stránky patří zejména to, že když ježkovi nabídnete toto obydlí, prospí v něm doslova celou zimu, což bude znamenat obrovský úbytek na váze.

Polníček dokáže přežít zimu, jen mu dopřejte vodu

Jak jistě víte polníček nebo také kozlíček polníček dokáže přežít zimu. Jenže k tomu, aby zimu přežil doslova bezproblémově potřebuje dostatek vody. To uděláte tak, že půdu přikryjete bílou netkanou textilií, která sice propouští světlo, což polníček potřebuje, ale na druhou stranu zabraňuje v odpařování, tudíž půda, v níž je polníček zasazen, zůstane stále vlhká.

Foto: Depositphotos.com

Nemusíte se všeho spadaného listí zbavovat

Mnozí majitelé zahrad mají tendenci zbavovat se všeho spadaného listí. Jenže to není dobrý nápad. Spadané listí totiž může sloužit jako přírodní hnojivo pro trávník, ideální je, když ho ještě dobře rozmělníte. Kromě toho může listí tvořit přikrývku pro trvalky, listí je ochrání před mrazem a chladem. Taktéž je možné spadané listí z ovocných stromů dát do kompostu. Pozor ale na ořechové nebo dubové listí, to do kompostu nepatří, jelikož obsahuje mnoho tříslovin, díky nimž se déle a hůře rozkládají.

Aktualizace: 27.10.2020 7:34

redakce

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!

Sdílet
Autor
redakce

Novinky

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024

Květák v obchodech je příliš drahý. Vypěstujte si ho jednoduše na zahradě

Pěstování květáku není náročné, ale vyžaduje správnou péči a podmínky. Základem je zajistit mu to,… Zobrazit více

13.5.2024