Bydlení

Detoxikační koupele proti zdravotním neduhům. Dopřejte si je z pohodlí domova

Detoxikační koupele se využívají již po celá staletí. O zdravotních benefitech není pochyb. V dnešní uzavřené době bohužel nemáme možnost zavítat do specializovaných lázní, nicméně nezoufejme. Domácí detoxikační koupele mohou být stejně efektivní! Proveďte očistu těla v klidu a z pohodlí domova. Ztlumte světlo, zapalte vonnou svíčku a pusťte si relaxační hudbu.

Z jakých surovin si můžeme detoxikační koupel připravit?

Zázvor

Používá se po celá staletí pro podporu imunity, zklidnění trávicí soustavy a pro boj proti virům a bakteriím. Obsahuje antioxidační, antivirové, antibakteriální a protirakovinné sloučeniny. Zvyšuje tělesné teplo a díky tomu zahřívá naše tělo. Pro koupel lze použít jak čerstvý zázvor, tak i zázvor sušený. Vodu je potřeba použít o něco chladnější, než jste obvykle zvyklí. Pokud použijete čerstvý kořen, dejte do koupele půl šálku strouhaného kořene, v případě sušeného pak 1 polévkovou lžíci. Koupel by měla trvat asi 20 minut.

Éterické oleje

Pokud do běžné koupele přidáte některý ze svých oblíbených éterických olejů, proměníte ji v příjemnou a smyslnou radost. Pokud se cítíte vyčerpaně, použijte mátu peprnou, jste-li nachlazeni, vyzkoušejte eukalyptus. Pro relaxaci je vhodná levandule. Do koupele přidejte 20 kapek zvoleného oleje. Koupel by měla trvat 20 minut.

Foto: Unsplash.com

Mořská sůl

Obsahuje velké množství stopových minerálů a vápníku, který pomáhá hloubkově čistit póry a odstraňovat toxiny. Bromid zklidňuje podrážděnou pokožku, jód je nezbytný pro regulaci metabolických procesů. Postačí do koupele přidat 1/2 šálku mořské soli. Koupel by měla trvat 20 – 30 minut.

Foto: Pexels.com

Mořské řasy

Můžete použít předem připravené směsi, které obsahují detoxikační chaluhu bublinatou neboli Bladderwrack, jíl a řasy. Tyto směsi zlepšuje krevní oběh a pomáhají čistit tělní lymfatické tekutiny. Každá balení obsahují podrobné návody. Koupel vždy trvá 20 – 30 minut.

Závěrem

Pokud máte dlouhodobé zdravotní obtíže, raději detoxikační koupel konzultujte se svým ošetřujícím lékařem.

Aktualizace: 26.10.2020 10:38

redakce

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!

Sdílet
Autor
redakce

Novinky

Zbavte se odporného cigaretového kouře. Pomůže vám k tomu alkohol

Zápach z cigaretového kouře není nic příjemného. Pokud se uchytil ve vaší domácnosti, měli byste s tím… Zobrazit více

27.4.2024

Barvy kuchyňských houbiček jsou důležité. Podle ní poznáte, na co ji použít

Houbičky na nádobí najdete v různých barvách, jako jsou například žlutá, zelená, modrá nebo růžová.… Zobrazit více

26.4.2024