Inspirace

Drahé velkoměstské bydlení přelstili vlastnoručně vyrobenými obytnými maringotkami

Berlín je atraktivním městem, a to nejen z hlediska architektonického. Spoustu lidí láká svou atmosférou a možnostmi. Nepatří ovšem k nejlevnějším místům pro život a bydlení zde může být velmi nákladné. Příběh truhláře, který pro sebe a svou rodinu vybudoval malé domky v severní části Berlína, vás možná inspiruje a přesvědčí, že i v drahých metropolích se dá bydlet za hubičku!

Kromě obyčejného nábytku se rád pouští i do větších výzev

“Tatínek je vyučený truhlář, nejčastěji vytváří různé skříňky a věnuje se tvorbě nábytku. Rád se ovšem pouští do neobvyklých výzev a pro celou naši rodinu vybudoval tyhle skvělé malé domky na severu Berlína,”

popisuje dcera.

Foto: Malina Bura, BoredPanda.com
Foto: Malina Bura, BoredPanda.com
Foto: Malina Bura, BoredPanda.com
Foto: Malina Bura, BoredPanda.com
Foto: Malina Bura, BoredPanda.com
Foto: Malina Bura, BoredPanda.com
Foto: Malina Bura, BoredPanda.com
Foto: Malina Bura, BoredPanda.com

Sázelo se na minimalismus, praktičnost a útulnost

Domky jsou v podstatě obytnými přívěsy a možná vám trochu připomínají maringotky. Celá konstrukce, která vzniká na plošině, je dřevěná a od základu ručně stavěná. Nechybí kompletní zateplení a odhlučňovací vrstva. Střecha je protažená až nad “verandu”, ze které vedou dřevěné schůdky dolů.

Rodinný projekt s příběhem

“V minulosti měl tatínek živnost a pracoval pro svou vlastní firmu, jenže onemocněl a nemohl se práci dál věnovat. Rozhodl se, že se nechá zaměstnat a zkusil pracovat v několika truhlářských firmách. Po špatných zkušenostech se vrátil k vlastní tvorbě a vytvořil tento rodinný projekt. Moc bych si přála, aby se mu dostalo takového docenění, jaké si zaslouží. Málokdo totiž vidí, kolik práce za tím vším je.”

Dcera truhláře se snaží jeho práci dostat na veřejnost a jejím přáním je, aby se tatínkovi dostalo zasloužené pozornosti. Je to totiž prý velký srdcař a do svých projektů vkládá pokaždé kus sebe.

Aktualizace: 26.10.2020 9:25

Tereza Menzlova

Inspirativní bydlení a bytový design je mou vášní. Hltám moderní i tradiční architekturu. Ráda vás provedu krásami staveb, které mě zaujaly a které ve mně něco zanechaly.

Sdílet
Autor
Tereza Menzlova

Novinky

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024

Květák v obchodech je příliš drahý. Vypěstujte si ho jednoduše na zahradě

Pěstování květáku není náročné, ale vyžaduje správnou péči a podmínky. Základem je zajistit mu to,… Zobrazit více

13.5.2024