Každý, kdo v životě něco smažil, tak zná situaci, kdy se nám jídlo připálí na …
Domníváte se, že v mrazáku se vám potraviny nezkazí? To je velká chyba
Většina z nás je skálopevně přesvědčena, že mrazák je nejbezpečnějším řešením uchovávání potravin. Stačí je …
Výběr pánve není jen tak. V potaz je třeba vzít i zdravotní rizika
Kvalitní nádobí z vhodného materiálu má vliv nejen na výslednou chuť jídla, na průběh přípravy pokrmů, …
Struhadlo budete mít ostré do 5 minut. Místo brusky zvolte alobal
Pokud nemáte nabroušené struhadlo, jeho použití vás bude stát nervy. Je pravděpodobné, že místo nastrouhané …
Prosévání mouky při pečení by mělo být samozřejmostí. Jen tak docílíte chutných moučníků
Prosévání mouky při pečení je činnost, kterou spousta lidí považuje za zbytečnou a tak ji …
Většina Čechů neumí ohřát párky správně a připravují se tak o skvělou chuť
Možná jste si mysleli, že ohřát párky není nic složitého. Stačí je propíchat vidličkou, vložit …
Jednoduchý trik, díky kterému zavařovací sklenice nebudou smrdět
Pokud se chystáte v létě zavařovat svoji úrodu jablek, třešní, švestek nebo meruněk, případně zavařovací sklenice …
Velmi účinné a rychlé čištění mikrovlnné trouby. Jednou za čas je to potřeba
Mikrovlnná trouba je jeden z nejvyužívanějších kuchyňských spotřebičů. Používá se na ohřívání i rozmrazování potravin. Pokud …
Důležitou část víčka od oleje byste neměli vyhazovat. Má důležitou funkci, na kterou se zapomíná
Olej je důležitou součástí našich kuchyní. Používá se na smažení, pečení i vaření. Využití má …
Zmražený chléb vydrží i 8 měsíců. Neudělejte ale častou chybu
Mražení čerstvého pečiva je praktická věc, díky které bude po správném rozmrazení chutnat, jako byste …
Ucpaný odpad dokázaly naše babičky vyřešit elegantně a účinně. Není třeba volat instalatéra
Ucpaný odpad je nepříjemná záležitost. Ucpání odpadu nejčastěji způsobuje jeho zanesení jídlem, vlasy, ztuhlým tukem …