PR článek

Jak si vybrat tu nejvhodnější vinylovou podlahu?

V posledních několika dekádách se doslova roztrhl pytel s novými druhy podlahových krytin. Mezi ty nejpopulárnější patří bez nejmenších pochyb vinylové podlahy. Nejenže jsou cenově dostupnější než jiné konkurenční krytiny, ale mají i celou řadu jiných výhod.

Jsou velice odolné

Podlahy z vinylu disponují vysokou odolností. A to nejen proti mechanickému poškození, ale rovněž je nemůžete znehodnotit v domácnosti běžně užívanými tekutinami typu víno.

Zatímco třeba takový koberec je možné po pár kapkách červeného v podstatě odepsat, vinylovou podlahu prostě jen přetřete papírovým ubrouskem nebo utěrkou a je jako nová. Údržba vinylové podlahy je tedy takřka nulová.

Vzhledem k tomu, že se jedná o materiál zcela imunní vůči vodnímu živlu, hodí se vinylová podlaha do koupelny nebo do kuchyně.

Vypadají skvěle

Mnoho pamětníků si dodnes jistě pamatuje na linoleum, což je v podstatě rovněž druh PVC, stejně jako vinyl. Rozdíly mezi oběma materiály spočívají jednak v technických, tak i ve vizuálních kvalitách..

Zatímco klasické linoleum se vždy prodávalo pouze v několika barvách, vinyl může na sebe vzít prakticky jakoukoliv podobu. Záleží na zvoleném dekoru. Standardně se využívají třeba imitace dřeva nebo mramoru, případně různých variací.

Pokud jste z Plzně, případně okolí, můžete si vinylové podlahy zajít vybrat například do PARKETCENTRA. Ve zdejším podlahovém centru mají docela široký výběr. Otázkou však je, jak vybrat vinylovou podlahu?

Třídění

Obecně se tento druh podloží dělí do tří kategorií podle způsobu pokládky na lepené, plovoucí a samoležící verze.

První varianta je, co se práce týče, rozhodně nejtěžší a nejsložitější ze všech. Proto by se o realizaci měla starat profesionální firma. Výsledek pak ovšem stojí za to. Plovoucí podlahy z vinylu už zvládne položit i poučený amatér, zvlášť když má po ruce návod a pro samoležící typy platí v podstatě to samé jako u plovoucích verzí. Stačí je poskládat podle návodu.

Krom způsobu pokládky byste také měli při výběru pamatovat na tloušťku a zátěžovou třídu. Čím více bude podlaha namáhána, tím vyšší zátěžovou třídu byste měli zvolit. Takto se vám jen tak neponičí.

Aktualizace: 5.11.2021 11:07

redakce

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!

Sdílet
Autor
redakce

Novinky

Zbavte se odporného cigaretového kouře. Pomůže vám k tomu alkohol

Zápach z cigaretového kouře není nic příjemného. Pokud se uchytil ve vaší domácnosti, měli byste s tím… Zobrazit více

27.4.2024

Barvy kuchyňských houbiček jsou důležité. Podle ní poznáte, na co ji použít

Houbičky na nádobí najdete v různých barvách, jako jsou například žlutá, zelená, modrá nebo růžová.… Zobrazit více

26.4.2024