PR článek

Jídelna restaurace či domácí kuchyně je bez stylového textilu a dekorací neútulná

Pilné hospodyňky si domácí prostředí šlechtí a snaží se o vytvoření pravého tepla domova. Přitom dbají na to, aby držely krok s rytmem aktuálních trendů. Není divu, že to samé očekávají od restauratérů, kteří provozují své podniky.

Když vejdete do kavárny, která není čistě uklizená a nedej bože visí na stěnách pavučiny, odejdete z ní pryč. To samé platí i doma. Návštěvy byste jen těžko pozvali do neupravené domácnosti, v níž se budou cítit nepříjemně. Naštěstí existují textilní dekorace, prostírání, ubrusy anebo sedáky a další praktické doplňky. S jejich pomocí se stane z neútulného prostoru krásná jídelna i kuchyně.

Praktická kuchyně hraje prim

Při vybavování domácí kuchyně vám přijdou vhod užiteční pomocníci, k nimž patří zástěry, utěrky a chňapky. Při vaření se člověk ušpiní a mastné fleky jdou z oblečení špatně dolů. Mnohdy si s nimi neporadí ani kvalitní prací prášek a pračka. Zástěry jsou tedy pro hospodyňky i kuchaře v restauracích nezbytnou složkou. To platí i pro chňapky, protože vytahovat horký pekáč z trouby se holou rukou nedá! Utěrky upotřebíte i v případě, že máte doma myčku. Ne vždy je nádobí dokonale suché a příbory by se měly naleštit. Nehledě na to, že si do utěrky utřete mokré ruce.

Na stůl patří ubrus a prostírání

V posledních letech se na stolech v restauracích neobjevují ubrusy, ale to je škoda. Díky ubrusu je prostředí útulné a člověk se v něm cítí jako doma. I když je holé dřevo přírodní a designové, ubrus ho také ochrání před poškrábáním a tlumí nárazy od talířů a příborů. Samozřejmostí je také pěkné prostírání, které by se mělo nést v duchu se zaměřením hospůdky. Pokud máte sedáky spojené s dobou dávno minulou, dobře. Jenomže se vrací opět do módy. Není divu, když nabízejí pohodlné sezení. Většina lidí si umísťuje do kuchyně běhouny, protože je s nimi prostor příjemný a nabízí komfortní dojem.

Aktualizace: 28.12.2021 12:34

redakce

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!

Sdílet
Autor
redakce

Novinky

Úžasný způsob využití skořápek od vajec. Sazenice zeleniny v nich rostou jedna báseň

Skořápky od vajec mohou být užitečným materiálem pro předpěstování sazenic květin či zeleniny. Namísto jejich… Zobrazit více

15.5.2024

Postřik na ovocné stromy je velmi důležitý. Jen tak mohou být v dobré kondici a hojně plodit

Nechcete letos nechat svou úrodu ovoce náhodě? Správné hnojení stromů může udělat zázraky a zajistit… Zobrazit více

14.5.2024