Před vařením píchněte do brambor vidličkou. Jejich vaření bude mnohem snazší

Brambory jsou oblíbenou přísadou, která se hodí jak k masovým, tak i vegetariánským pokrmům. Mnoho lidí si však stále neví rady, jak je uvařit takovým způsobem, aby poskytovaly co nejlepší chuť a maximální množství živin. Pomoci vám však dokáže i obyčejná vidlička, díky které připravíte dokonalé brambory. Mimochodem, velmi snadné poté bude i sundat slupku. 

Snadná příprava brambor 

Loupání brambor a celková příprava této zeleniny je často náročný úkol, který zabírá hodně času a vyžaduje velké úsilí. Práci vám však dokáže usnadnit obyčejná vidlička, díky které to půjde snadno a bez velké námahy. Metoda je velmi jednoduchá, ale za to obzvláště účinná a pomůže vám nepříjemné zpracování brambor zefektivnit a učinit je ve výsledku co nejchutnějšími. 

Snadné loupání

Jakmile budete připraveni, jednoduše si vezměte veškeré brambory, které je třeba vařit, a propíchněte je hroty vidličky. Poté je běžným způsobem vložte do hrnce a připravte si je tak, jak jste zvyklí. Díky této jediné změně z nich bude mnohem snazší sundat slupku, protože se pod ní snadněji dostane voda. Ta pak oddělí všechna vlákna a samy od sebe sklouznou. 

Foto: Shutterstock

Skvěle se osvědčilo i naříznutí brambor 

Dalším skvělým tipem pro lepší finální chuť brambor a snadnější odstranění slupky je jejich naříznutí uprostřed. Řez by měl být dostatečně hluboký, abyste porušili slupku. Poté jednoduše uvařte brambory ve vroucí vodě a jakmile budou hotové, stačí na ně opět zatlačit a slupka se sama od sebe odloupne. 

Je ovšem nutné poznamenat, že tato metoda nefunguje na každý druh brambor. Pomoci vám dokáže zejména v případě, pokud máte hladké a hezky tvarované kusy. Na ty s dolíčky nebo vypouklými částmi bohužel tento trik nemusí vždy fungovat. 

Foto: Shutterstock, zdroj: Food, Dished