Stálezelené pokojové rostliny vyšperkují domácnost. Často vyžadují jen minimální péči

Vhodná rostlina v ložnici zlepšuje vzduch, nevhodná může stát za nechutí k sexu

Aby byla domácnost útulná a příjemná, je třeba ji vyšperkovat bytovými doplňky. Společně s bytovými doplňky je také nutné, aby domov zdobily pokojové rostliny, které zlepší vzduch v domě a které ho následně doladí.

Stálezelené květiny z našeho seznamu nevyžadují takřka žádnou péči, většina z nich miluje žít si svým vlastním životem a od nás vyžadují jen občasnou zálivku. O jaké konkrétní stálezelené rostliny se jedná?

Monstera

Monsteru poznáte díky jejím velkým, děravým listům. Jedná se o monstrózní pokojovou rostlinu, která se spokojí snad s jakýmkoli stanovištěm. Ideální je pro ni světlejší místo, případně polostín, miluje kropení/rosení a mírnou zálivku, se kterou to rozhodně nemusíte přehánět. Stačí, když ji zalijete pořádně jednou za týden a půl či čtrnáct dní. To, kdy potřebuje vodu, poznáte díky uvadlým listům, které se však hned po zalití zvednou a opět dělají radost.

Foto: Unsplash.com

Dracéna

Dracéna je další nenáročnou pokojovou stálezelenou rostlinou, která je v současné době součástí snad každé domácnosti. Mohou za to řetězce s nábytkem a bytovými doplňky, které si tuto květinu velmi oblíbily a je tak k dostání skutečně jen za pár desítek korun.

Je možné si koupit malou dracénu, která může vyrůst do několika metrů, nebo je možné koupit si už větší rostlinu, o kterou se budete starat stejně. Dracéna miluje rosení, na své stanoviště nemá speciální požadavky, ovšem nesvědčí jí, když se neustále přemísťuje.

Foto: Pixabay.com

Zamioculcas

Další v pořadí je nenáročná pokojová rostlina zvaná zamioculcas. Znáte ji především díky lesklým listům a tlustému stonku. Jedná se o nejméně náročnou rostlinu, na jakou můžete na trhu narazit. Roste skutečně sama. Při růstu jí můžete pomoct dostatečnou zálivkou a světlejším místem.

Zamioculcas je nenáročná rostlina vhodná i pro začátečníky. Dejte si však pozor na časté chyby při jejím pěstování
Foto: Shutterstock.com

Břečťan

I když se břečťan hojně pěstuje zejména na zahradách, je možné ho pěstovat i v bytě nebo domě v květináčích. Při zalévání dbejte na to, aby byl sice zalitý, ale zase aby nebyl přelitý. Nutné je rosení, které jeho růst velice podporuje. Miluje vlhkost ve vzduchu, což rosením zajistíte.

Foto: Pixabay.com
Autor

Zajistit si bydlení snů zpravidla není žádná legrace - a přes to - je to jeden z životních cílů většiny z nás. Problémy, kterými si procházíme při zařizování bydlení, řešily už generace před námi a podobné problémy čekají i naše potomky. Díky našemu portálu získáte spoustu cenných rad a tipů, díky kterým bude vaše cesta k bydlení snů o něco snadnější!