Kategorie Kuchyně

Dřezová baterie aneb jak vybrat perličku kuchyňské linky?

Dřezová baterie je stejně tak důležitá jako samotný dřez, přesto jejímu výběru většina lidí nevěnuje příliš mnoho pozornosti. Mnoho lidí je totiž považuje za samozřejmost a nedílnou součást kuchyňské linky. Ačkoli se na první pohled může zdát, že dřezová baterie vlastně není nikterak důležitá, opak je pravdou.

Možná i vy dřezovou baterii považujete za samozřejmost a nezajímáte se o její funkčnost nebo design. Právě baterie se ale velmi snadno může stát perličkou vaší kuchyňské linky. Podle čeho vybrat tu pravou?

Jak a čím se dřezové baterie liší?

Dřezové baterie v první řadě můžeme rozdělit podle jejich konstrukce – dělí se na baterie stojánkové a baterie nástěnné. Podle typu ovládání se pak dřezové baterie dělí dále na kohoutkové a pákové, přičemž v dnešní době jsou v domácnostech častěji k vidění baterie pákové, protože se lépe ovládají a nabízí rychlejší regulaci vody. Za zmínku také stojí skutečnost, že mají nižší spotřebu vody, a proto jsou ekonomičtější.

Moderní dřezové baterie se sprchou

Stále oblíbenější jsou dřezové baterie disponující sprchou. Tyto baterie umožňují měnit proud vody ve sprchu, což oceníte například při omývání ovoce a zeleniny, skvěle se také hodí pro údržbu samotného dřezu. Záleží jen na vás, zdali se rozhodnete pro baterii s výsuvnou koncovkou, nebo zda dáte přednost dřezové baterie s vytahovací hadicí – výsuvná hadice vám dává větší svobodu v pohybu.

Dřezová baterie se může stát perličkou vaší kuchyně

Když se řekne dřezová baterie, drtivá většina lidí si představí klasiku v podobě nerezového kohoutku. Je pravda, že nerezové baterie jsou nejčastější, nicméně to není pouze nerez, na který se při výběru baterie do kuchyně můžete spolehnout. V dnešní době můžete dřezovou baterii sladit s celkovým pojetím vaší kuchyně, dřezová baterie se pak velmi snadno může stát její perličkou.

Kromě nerezových baterii také můžete pořídit baterie chromové nebo granitové. Za zmínku určitě stojí široká škála barevných variant, mezi nimiž můžete vybírat – granitové dřezové baterie lze totiž pořídit v černé a bílé, béžové, hnědé nebo také červené barvě. Skutečnou třešničkou na dortu jsou pak jejich barevné kombinace.

Foto: Pexels.com, Unsplash.com.

Nikol Kolomazníková

Zařizování domácnosti je mou radostí a pro nelibost své rodiny neustále hýbu s nábytkem. Ráda Vám poradím s výběrem nábytku či zařízením interiéru, proto se na mě neváhejte obrátit v komentářích pod článkem. Budu se těšit na Vaše reakce!

Sdílet
Autor
Nikol Kolomazníková

Novinky

Lidé se při pěstování rajčat dopouštějí velkých chyb. Úroda je potom mizivá

Ať už patříte mezi nadšené zahrádkáře nebo naopak teprve začínáte s pěstováním rajčat na své… Zobrazit více

11.5.2024

Rezavé skvrny na nožích okamžitě zmizí. Vezměte na ně tuto zeleninu

Rez nám dokáže mnohdykrát pořádně zavařit. Její účinky jsou nežádoucí a věci, které jsou rezavé… Zobrazit více

10.5.2024