Inspirace

Úložné prostory v malém bytě: využijte je na maximum

Chytře využitý potenciál v malém bytě je důležitý. Každá police, každý úložný prostor i každá skříň potřebuje plnit svoji úlohu, abychom se nakonec i na skromné zástavbě mohli těšit spoustě prostoru, pohodlí a možností.

Úložné prostory pod postelí

Naprosto nejklasičtější možné úložné prostory. Pokud volíte klasickou manželskou postel, tak zároveň věnujte pozornost i tomu, kolik poskytuje úložného prostoru. Většinou už je standard, že je pod matrací prostor alespoň na uložení peřin, polštářů a podobně. Sehnat se ale dají i takové postele, které nemají jen klasické vyklápěcí matrace, ale přístup do úložného prostoru nabízí například i krásné šuplíky s bočním vysouváním.

Chcete-li ovšem využít prostor vaší postele na maximum, existují i daleko sofistikovanější možnosti. Zde je ovšem nutné spolupracovat s truhlářem a tudíž si za podobný výrobek připlatit:

Vestavěný a víceúčelový nábytek

Ideální možností, jak ušetřit prostor a zároveň získat nové prostory. V každé domácnosti, a především na chodbách, se nacházejí výklenky, které přirozeně zmenšují prostor, ale tím jejich účel končí. Stavba vestavěné skříně sice patří mezi dražší investice, ale rozhodně se vám vyplatí. Poskytuje spoustu prostoru, a přitom nemusí tvořit další překážku v místnosti.

Máte rádi kytky? Ozdobte si okna!

Další prostory, které jsou pravidelně obsazené domácími vymoženostmi, jsou poličky a vnitřní parapety, kde si lidé schraňují kytky. Pochopitelně je to potřeba v zimě, ale během léta ušetřete trošku vnitřního prostoru tím, že kytky umístíte na venkovní parapety. Ohrádky na květináče jsou levnou záležitostí a montáž je rychlá a jednoduchá. Květiny jsou pak za běžných okolností v absolutním bezpečí, jen pozor při bouřkách!

Poličky nabídnou prostor a vyplní zdi

Polička je ideální hned z několika důvodů. Nabízí další úložný prostor pro ozdobné i užitečné věci. A u toho zároveň zpříjemní vzhled celé místnosti, protože dokáže zaplnit jinak poměrně prázdné stěny. A při správné volbě toho, co budete na poličky dávat a trošce péče, si můžete dokonce z poliček udělat velice užitečnou ozdobu.

Aktualizace: 17.1.2021 10:23

Nikol Kolomazníková

Zařizování domácnosti je mou radostí a pro nelibost své rodiny neustále hýbu s nábytkem. Ráda Vám poradím s výběrem nábytku či zařízením interiéru, proto se na mě neváhejte obrátit v komentářích pod článkem. Budu se těšit na Vaše reakce!

Sdílet
Autor
Nikol Kolomazníková

Novinky

Zbavte se odporného cigaretového kouře. Pomůže vám k tomu alkohol

Zápach z cigaretového kouře není nic příjemného. Pokud se uchytil ve vaší domácnosti, měli byste s tím… Zobrazit více

27.4.2024

Barvy kuchyňských houbiček jsou důležité. Podle ní poznáte, na co ji použít

Houbičky na nádobí najdete v různých barvách, jako jsou například žlutá, zelená, modrá nebo růžová.… Zobrazit více

26.4.2024